Почистване на ушна кал

Почистване на ушна кал

Какво всъщност е ушната кал? Това е секрет, произвеждан от церуминовите жлези, съдържщ компоненти с антибактериален ефект, който защитава слуховия орган от възпаления, а също така предотвратява и увреждането на кожата.

Как е най-безопасно и ефективно да се извърши почистване на ушна кал?

По правило прочистването на ушния канал от натрупаната сяра се извършва естествено и независимо. Повечето специалисти по УНГ казват, че е напълно достатъчно, ако обръщате внимание на хигиената на ушите от два до три пъти седмично.

Купи уред тук

За да направите това, може да използвате някои от ефективните и напълно безопасни уреди – уред за почистване на уши, при който ушната кал се изпомпва съвсем нежно и безопасно, спирала за отпушване на уши или уред за почистване на уши с вакуум. Всички тези опции са отлична възможност да поддържате добра ушна хигиена без опасност от нараняване.

Още опции за почистване на ушната кал, които също могат да ви бъдат много полезни:

В някои случаи е добре да прибегнете до вариант за почистване на ушна кал от лекар. Обикновено това се практикува в случай, че имате здравословен проблем. Някои прибягват и до почистване на ушна кал с кислородна вода. Как да го направите – легнете на едната си страна и капнете няколко капчици в ушния канал. Останете в легнало положение около 5 минути, а после източете водата. Повторете и с другото ухо. Накрая не забравяйте да подсушите добре ушите си. Също така е ефективно промиването на ушните канали с обикновена вода с помощта на гумена крушка или спринцовка, разбира се, без игла.

Да завършим с два ценни съвета от експертите:

  • Ако ходите на басейн, опитайте да държите ушите си сухи. По този начин ще предотвратите натрупването на бактерии и развитието на различни ушни инфекции.
  • Заложете на редовна физическа активност – тя стимулира кръвообращението, а това, от своя страна, подобрява състоянието на ушните канали. Така че, физическите упражнения и спорта не само подпомагат сърдечно-съдовата дейност, но са и истинска благодат за ушите ви.

Купи уред тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *