Как се реже ананас

Как се реже ананас

Вкусът на тропическите плодове се харесва на много хора. Сервирайки ги на масата вие ще осигурите не само здравословна храна, но и страхотна украса. Един от фаворитите е ананасът.

Наистина, ще трябва да овладеете изкуството да го обелите, нарежете и сервирате красиво, но, повярвайте, всичко това си струва.

Как се бели ананас?

Нека да видим как можем да се справим по най-добрия начин със символа на тропиците и да го превърнем в чест гост на нашата трапеза.

Купи уред тук

Как се реже ананас?

Първо да започнем с това, че ананасът има дебела обвивка и здрава сърцевина. Нито една от тези части не е годна за консумация.  Ето защо, когато купувате ананас, не забравяйте, че той ще трябва да бъде обелен и остърган. За разлика от кората, на която никой няма да му хрумне да опита, някои по-мързеливи хора могат да се пробват да изядат част от сърцевината, но след това със сигурност ще съжаляват, защото последствията са стипчив вкус в устата, горчивина и подут език.

Специален уред за лесно белене на ананас
Ако често похапвате от вкусните тропически плодове, може да спестите много време и усилия за рязане на ананас със специалната резачка, която е тип тирбушон – снабдена с практични режещи плочи, предназначени за белене и нарязване на плодовете, както и за отделяне на сърцевината.

Как се реже ананас лесно?

Първоначално измийте плода под течаща вода и отрежете върха, където са листата. Поставете резачката вертикално върху среза и започнете да движите дръжката така, все едно работите с тирбушон.

Когато ножът достигне дъното, просто извадете уреда и вземете сочната, ядлива част от ананаса, която може лесно и бързо да бъде нарязана на красиви пръстени или в друга, желана от вас форма.

Разбира се,  съществуват и други начини за белене и рязане на ананас, но нито един от тях не може да се сравни с удобството и практичността на този уред.

Ако искате да разгледате още полезни домакински аксесоари за кухня, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *