Обезкосмяване на интимните части

Обезкосмяване на интимните части

Дали е по-добре да се премахне окосмяването на интимните части или пък не – това е въпрос, който вълнува много хора. Някои смятат, че космите предпазват деликатната зона от патогенни организми, докато други намират, че обезкосмяването е по-хигиенично и по-добре издържано в естетически план.

Разбира се, както и във всеки друг аспект от човешкия бит, напредъкът на технологиите осигурява широко поле за действие и на пазара вече се появиха изключително практични и функционални уреди за обезкосмяване на интимните части в домашни условия.

Купи епилатор тук

Ако не искате да губите време и средства в посещение на козметичните салони, можете да се справите лесно и сами у дома. Вече се появиха специални уреди за обезкосмяване и епилация, които премахват нежеланото окосмяване по тялото бързо и ефективно. И най-важното – без да причиняват болка или друг дискомфорт. Ето един пример – Епилатор тример за мъже с разтегаема дръжка. А пък за жените – Епилатор с приставки за грижа за кожата.

Всеки сам може да прецени кой е най-подходящият и удобен за него уред, а също и да заложи на изпитан метод като кола маската, например. За улеснение на тази процедура може да използвате специалния нагревател за кола маска.

Подготовка за обезкосмяване на интимните части с кола маска:

Овлажнете кожата

Подготовката за обезкосмяване на интимните части включва добра хидратация на кожата. Нанесете специални кремове и масла и пийте много вода. Течностите поддържат дермата в състояние, като предполага по-малко болезнени усещания.

Проверете дължината на космите

Уверете се, че космите са дълги около 4-5 мм –това е най-подходящата дължина за процедурата. Ако са по-дълги ги подкъсете, а ако са по-къси, просто изчакайте още няколко дни, преди да ги премахнете. В противен случай кола маската просто няма да може да „хване“ космите.

Ексфолирайте

Винаги ексфолирайте желаната област от кожата си преди процедурата. Използвайте скраб два пъти седмично, като се погрижите последната ексфолация да е два дни преди домашната епилация.

А ако искате да разгледате още опции за обезкосмяване на интимните части в домашни условия, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *