Как да спестим място в дома

Как да спестим място в дома

Днес, когато минимализмът властва във всяка една сфера от бита, всички идеи за спестяване на място придобиват огромно значение. Претрупаните с мебели и аксесоари жилища останаха в миналото и съвременният начин на живот наложи нови изисквания – за повече простор, светлина и екологичен дизайн, за един по-здравословен и природосъобразен начин на живот.

За да отговорят на новите норми, производителите на стоки за дома и бита измислиха креативни варианти за съхранение на вещи, които не само помагат домът да изглежда много по-подреден и уютен, но и могат да ви освободят много пространство. Точно за тях ще си поговорим сега, за да ви ориентираме по-добре в избора им.

Купи домашни потреби тук

Как да спестим място у дома?

Освен многофункционалните мебели, съществуват и много полезни съвременни аксесоари, специално ориентирани към спестяване на място вкъщи. Това са разнообразните органайзери, които са в състояние да преобразят всяка една зона във вашия дом и да я направят много по-функционална и подредена.

Да започнем с кухнята. Органайзер за подправки за шкафа е една изключително полезна вещ, с чиято помощ винаги ще имате бърз и лесен достъп до всяка една желана подправка. Освен това всички те ще бъдат прибрани надеждно и в шкафа ще цари ред и чистота.

Още една добрите идеи за спестяване на място е да смените коша за отпадъци с практичната поставка за торба за боклук – по-лесна е за обслужване и почти не заема място.

Поставянето на висящ органайзер за хладилник пък ще ви позволи да използвате възможно най-рационално пространството в него и да имате място за съхранение на много повече продукти.

В хола можете да замените помощната масичка с поставка за диван с органайзер за дистанционни и телефони, а в спалнята, например, покупката на органайзер за закачалки за дрехи напълно ще преобрази вашият гардероб, защото в него вече ще можете прегледно да подредите и съберете много повече неща.

Антрето, от своя страна, ще стане далеч по-просторно, ако заложите на подходящ органайзер за обувки или практична и естетична стойка за чифт обувки.

Как да спестим място в куфара?

Отговорът на този въпрос е – с подходящите органайзери. Съществуват чудесни, спестяващи място опции – органайзер за багаж в куфар, органайзер за обувки за път, както и сгъваем органайзер за багажник на кола, който също е изключително полезен. Изобщо много органайзери, които отговарят на въпроса “Как да спестим място в дома?”…

Предложенията са много и няма как да сме напълно изчерпателни, но вие винаги можете да разгледате  всички креативни предложения, ако кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *