Ръководство за избор на роботи косачки + топ предложения на пазара

Много са причините, поради които съвременните потребители решават да инвестират в роботи косачки. Тези интелигентни помощници в екстериора са незаменими в редица случаи – когато площта е голяма, когато нямаме време или дори когато ни мързи и просто не сме в настроение за градинска работа. При всички положения предимствата да разполагате с роботизирана косачка са много. Особено когато имате корпоративната отговорност да поддържате обемни тревни площи, изискващи спретнат вид, нулев риск от завъждане на паразити и буболечки, а последните обожават бурените и израсналите нависоко растения.

Ако смятате да си купите робот косачка, останете с нас. Ще ви предложим едно полезно ръководство, в което ще ви запознаем с нея, как работи и най-вече как да подберете перфектния модел според собствените ви нужди.

Да започнем с основното: какво е робот косачка?

Роботизираната косачка е един от съвременните уреди роботи, предназначени както за домашно, така и за професионално използване. Целта на всички уреди роботи е да сведе до минимум участието на човека в извършването на дадена работа. При роботизираната косачка работата е косенето на трева, премахване на неравности и боклуци от тревната площ. Стандартните модели разполагат с предварително програмирани режими на дейност. По-модерните роботи косачки имат функцията да предоставят възможност на собственика да съхрани вече веднъж изминат маршрут и определен кръг от дейности в него.

Видове роботи косачки

При избор на какъвто и да е тип уред винаги е добре да се започне със запознаване с наличните опции. Това е чудесен съвет и за всички бъдещи собственици на роботи косачки. Множество обаче са критериите, по които можем да разграничим различните видове косачки от роботизиран тип, а именно:

  • Според своето предназначение: използване в домашни условия или за корпоративни нужди. Нека се разберем отсега – всички роботи косачки са професионални. Но тези, които се препоръчват за бизнеса обикновено се различават по площта, която могат да поемат, както и по допълнителните си екстри. Съвсем не означава обаче, че ако сте по-претенциозен потребител, не можете да използвате корпоративна роботизирана косачка в домашни условия.
  • Според площта, която покриват. Най-често търговците на роботи косачки ги разделят в две групи. Първата група покрива до 5000 квадратни метра. Втората група роботи косачки покрива площ от над 5000 квадратни метра.
  • Според марката и производителя си. На този етап основните лидери в сферата на роботизирани уреди по принцип не са много на брой. Изключение от това правило не прави и секторът с роботи косачки. По-конкретно става дума за следните основни играчи на пазара: Ambrogio, Conga, Dolphin, Eufy, iRobot, Hobot, Hobot Legee, Mamibot, Moneual, Neato, NemH2O, Zaco / iLife.
  • Според цената си. Повече от ясно е, че роботи косачки, които покриват площ от над 5000 квадратни метра, са и по-скъпата опция. Имайте на предвид обаче, че цената се покачва и с интегрирането на допълнителни функции. Такива са по-мощният мотор (включително и наличие на безчетков модел), по-дългото време, за което издържа батерията, без да се зарежда, екстра за самопочистване, опция за самостоятелно преминаване през големи препятствия и други.

Въпроси, които да си зададем, преди да купим робот косачка

Освен гореизложените фактори за избор на роботи косачки, добре е да обмислите и други подробности относно вашата инвестиция. Преди да платите за предпочитания от вас модел, не забравяйте да си зададете следните важни въпроси:

  • По какъв наклон трябва да е способен да работи вашият робот косачка? Наклонът е фактор, който е пряко обвързан с типа тревна площ, който ще обслужвате. Ако той е полегат, има много неравности и дори хълмисти райони, е нужно да заложите на по-скъпи модели. Те са предназначени за големи наклони и най-често обслужват над 5000 квадратни метра площ.
  • Как ще управлявам моя робот косачка? Има няколко опции, като най-модерната позволява дистанционен контрол на уреда. Възможно е дори да извършвате това управление през собствения си телефон. Посредством специализираното приложение дори бихте могли да задавате периметри за косене на трева, както и да запазвате маршрути.
  • Колко често ще използвате робота косачка? Тревните видове растат с що-годе една и съща скорост, но има тревни площи, които не се ползват толкова често, за да се и косят редовно. Регулярността на използване на вашия робот косачка обаче би бил ограничен, ако изисква редовно зареждане. Някои роботи пристигат с по-дълъг живот на експлоатация, а зареждането става по-бързо.

Кои са най-добрите модели роботи косачки на пазара днес?

  • Ambrogio 15 Deluxe: компактен, лек, бюджетен, за площ до 600 кв.м., до 2 часа работа с едно зареждане, най-добро съотношение цена качество
  • Аmbrogio Twenty включва 3 модела – Делукс, Елит и Елит С+:лек, за площи до 1300 кв.м., високо технологичен, до 2 часа работа с едно зареждане
  • Ambrogio Next line 4.0:високо технологичен, копира перфектно терена, 6 години гаранция
  • Ambrogio Twenty ZR: изкуствен интелект, като роботът се нуждае само от кабел за прибиране на станцията, компактен, за площи до 1000 кв.м.

За още страхотни модели роботи косачки посетете страницата на водещия доставчик за роботизирани уреди у нас Roboexpert.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *