Четири неща, за които да внимаваме при избора на хладилник

Четири неща, за които да внимаваме при избора на хладилник

Брой на камерите

Струва си да изберете хладилник с няколко камери, ако искате да разполагате с различни температурни зони: отделно за риба, отделно за зеленчуци и плодове  и т.н.

Еднокамерните хладилници са подходящи за малки пространства. Те все още са много актуални сред потребителите. Хладилниците с две камери (замразяване и охлаждане) също са добри. Дори бихме казали, че са перфектният вариант. С тяхна помощ храната може да се съхранява много по-дълго, а това е важно, особено ако често замразявате зеленчуци, плодове и други продукти за зимата.

Камерите с дълбоко замразяване ви позволяват да запазите всички полезни витамини и вещества в продуктите. Такива модели са подходящи за съхранение на големи количества зимнина.

Визия

Задължително се спрете на модел, който съответства на стилистичното решение на вашата кухня. Има хладилници с различни покрития, така че няма да се затрудните особено.

Също така е много важно хладилникът да запази добрия си  външен вид за дълго време.

Обърнете внимание на цялостния стил и цвят на хладилника –  съчетава ли се хармонично с останалия кухненски декор?  Ако отговорът е положителен, значи сте открили подходящия модел.

Метод на размразяване

За да може хладилникът да охлажда добре храната и в същото време да пести енергия, може да изберете модели с режим “без замръзване”. Такива хладилници имат автоматичен режим на размразяване. Ще трябва да го размразявате само веднъж годишно, а това е голямо облекчение за всяка домакиня.

Ниво на шум

Нивото на шума зависи от качеството на компресора, инсталиран в хладилника. Също така, този фактор оказва голямо влияние върху дълготрайността на уреда. Най-оптималните опции за качествен компресор са тези, които работят с обем от 21 до 56 dB.

По-добре е да се спрете на модели с два компресора. Също така термоелектрическите и абсорбционните хладилници (без компресори) могат да работят безшумно. Но те се произвеждат в малки размери, поради специалната система за охлаждане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *