Избор на осветление в спалнята

избор на осветление в спалнята

Изборът на осветление за всяка една стая, включително и спалнята е много трудна задача, при решаването на която е важно да се вземат предвид различни фактори. Осветлението на спалнята има своите специфики – то трябва да е удобно, хармонично, достатъчно силно и същевременно приглушено и разсеяно. Само така може да създаде правилната атмосфера на комфорт и уют.

Освен основно осветление, е добре да се погрижите и за функционално – такова, което е близо до леглото и огледалото. Друг вид е декоративното осветление, чиято роля е да направи атмосферата в спалнята още по-релаксираща.

купи лампа тук

Днес съществува огромен избор от осветителни тела, проектирани в различни стилове, които осигуряват голям простор за въображението.

Въпреки това, струва си да припомним и няколко основни правила за избор на осветление в спалнята, които ще са ви от помощ:

  • Размерът на полилеите, подовите и нощните лампи трябва да е съобразен на площта на стаята.
  • Много е важно да осигурите нужната светлина в зоната до леглото, за да улесните за четенето и другите дейности. Елегантните настолни лампи с декоративен ефект са идеални за тази цел.
  • Ако спалнята разполага с кът за четене, например фотьойл с малка масичка, тогава в тази зона задължително трябва да се осигури подходящо осветление.

Избор на осветление в спалнята – декоративното осветление играе специална роля

Красивите нощни лампи създават нужната атмосфера и внасят неподражаем уют в стаята, определена за почивка, като същевременно осигуряват успокояваща приглушена светлина. Можете да изберете някой от чудесните модели като 3D LED лампа луна, LED силиконова лампа във формата на крушка с тонколонка и говорител, LED диско лампа с блутут колонка и други.

Основното предимство на декоративното осветление в спалнята е, че то може да се използва в помещения от всякакъв размер. В по-малките стаи то дори може да съдейства за визуалното разширение на пространството и да ви помогне да поставите правилните акценти в декора за създаването на необходимата атмосфера.

Ако търсите още вдъхновяващи идеи за обзавеждане, подаръци за всеки повод или друго, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *