Защо игрите с пясък са толкова полезни за децата

игри с пясък

Всички малки деца обичат игри с пясък. Харесва им да ровят в пясъка, да извайват нещо от него, да изграждат различни фигури. Освен че е вълнуващо занимание, играта с пясък е чудесна тренировка за ръцете, която увеличава тяхната подвижност, развива ловкостта, въображението, успокоява и има цялостен терапевтичен ефект. Затова и много лечебни дейности с деца включват елемент на игра с пясък.

купи пясък тук

Какво е нужно за да се организират вълнуващи игри с пясък?

Разбира се, за игра в пясъчника е нужно „оборудване“. Най-добре е да вземете със себе си гребло, лопатка, формички и кофичка – тоест, пълен набор от играчки за пясък. С тях малкият палавник ще сътвори чудеса. Когато избирате един или друг комплект, вземете предвид такива някои подробности като възрастта на детето и неговите интереси.

Тези комплекти за игра с пясък ще разнообразят вашите разходки навън и заедно с детето си можете да измислите да изградите от пясък нещо много интересно, да го снимате, а след това да се похвалите със снимките на приятели и роднини. и направено от пясък, а калъпите ще ви помогнат по този въпрос. Изберете качествени играчки, като тези, които stemago предлага. Те са изработени от висококачествена пластмаса, която ще издържи дълго време. Ярки и цветни, страхотните пясъчни комплекти ще внесат разнообразие в детските игри и  ще зарадват всяко дете.

Игри с пясък у дома

Когато времето не позволява да се играе навън, можете да се снабдите с „домашен“ пясъчник. Например, да изберете някой от моделите кинетичен пясък, който има много предимства – не полепва, не се рони, не цапа, а същевременно изглежда толкова вълнуващо в различните си цветове!

Допълнителни аксесоари, които ще направят игрите с пясък още по-вълнуващи

А ако желаете да направите детската игра още по-вълнуваща, защо не помислите за закупуването на някой от чудесните модели колички и камиони. Пълненето и превозването им доставя истинско удоволствие на малките строители.

За допълнителни идеи за подаръци, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *