Как да използваме мини миксера в ежедневието

мини миксер

Ако се чудите дали покупката на мини миксер е добра идея, сега ще ви помогнем с малко по-подробна информация за неговите ползи. Този практичен и компактен уред всъщност представлява малка машина, предназначена да разбърква храни от рода на мляко, сметана, масло или за бързо приготвяне на домашни маски за лице.

Най-често обаче мини миксерът се използва за приготвяне на фрапе, защото с тях бързо и лесно може да се насладите на вкусната пяна.

купи подарък тук

Учудващо функционалният за размерите си мини миксер работи на батерии и е с дължина около двадесет сантиметра. Лесно можете да намерите място за него дори в дамската си чанта, за да ви е винаги под ръка.

Мини миксерите са доста мощни и ви позволяват лесно да разбивате течности и да приготвяте разнообразни смеси, а същевременно са много удобни за съхранение. За какво могат да се използват?

За приготвяне на фрапе и капучино

Плътността и обема на пяната зависи от маслеността на млякото, което добавяте към кафето. Ако тя е ниска, ще си осигурите много пяна, която обаче няма да е особено плътна. Но ако заложите на прясно мляко, например 3%, пяната ще бъде по-малко, но за сметка на това по-гъста и вкусна.

Преди да използвате мини миксера, загрейте малко млякото, за да го подготвите за разбиване. Това ще ви гарантира по-пухкава пяна. Трябва да започнете разбиването от дъното на чашата и постепенно да издигате миксера нагоре, като цялата процедура трае около 30 секунди. Веднага след това може да консумирате готовото капучино с божествен вкус!

За  приготвяне на крем или козметична маска

Чудесният мини миксер ще ви помогне много в приготвянето на домашни маски за красота. Тъй като е лек и удобен за употреба, той е винаги на разположение да ви осигури свежа разкрасяваща маска за лице или коса. Достатъчно е да смесите съставките и да ги разбъркате с вашия мини миксер. Само за няколко секунди разкрасяващата маска е готова.

Мини миксерът е прекрасна идея както за подарък за мъж, така и като подарък за жена.

Още много интересни идеи за оригинални подаръци ви очакват ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *