Как да премахнем лесно космите от домашните любимци

премахване на косми от домашни любимци

За всеки домашен любимец трябва да се полагат грижи. Това включва разнообразна гама от дейности, най-важната от които е разресването. За да улеснят процедурата, производителите са разработили специална ръкавица за премахване на косми от домашни любимци, която не само ви позволява да се грижите по-добре за козината на животното, но и има масажиращ ефект.

Защо е важно да се грижим за редовното премахване на косми от домашни любимци?

купи ръкавица тук

Хигиената е важна не само за хората, но и за животните. А от последните ежедневно падат много косми, които затрудняват почистването на жилището. Това е не само нехигиенично, но в някои случаи може да стане причина за поява на алергии. На помощ идват практичните ръкавици за сресване и премахване на косми от домашни любимци.

Можете, разбира се, да използвате и четка. Процедурата с нея обаче е доста по-дълга, а животните далеч не винаги достатъчно търпеливи. Освен това някои не понасят такива манипулации, тъй като се страхуват от четките и болезнените усещания, които те причиняват, когато козината е сплъстена. В този смисъл ползата от една ръкавица за кучешки и котешки косми  е огромна – тя предпазва животното ви стрес, тъй като то не осъзнава, че го решат, а вижда единствено ръката на любимия стопанин, която го гали.

От практичната ръкавица за косми има много ползи

Тя успешно премахва мръсотията по козината и същевременно спомага и за подобряване на кръвообращението. След редовна употреба козината на животното започва да изглежда много по-добре, защото ръкавицата преодолява безпроблемно всички неприятни сплъстявания и предпазва животните от алергии, а и самата процедура по разресване им доставя голямо удоволствие.

Нека да припомним също, че експертите са на мнение, че правилната грижа за нашите домашни любимци може значително да увеличи продължителността на живота им.

Другите предимства на премахването на косми от животните по този начин включват комфорт и удобство, както възможност за отстраняване на голямо количество косми с минимални усилия.

Още много полезни аксесоари за домашни любимци и оригинални идеи за подаръци ще намерите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *