Полезно ли е да разполагате с видеонаблюдение на гаража

Полезно ли е да разполагате с видеонаблюдение на гаража

Гаражите често са обект на набези от крадци, тъй като престъпниците обикновено си мислят, че тази част от жилищата не е толкова добре обезпечена. Инструменти, велосипеди, тротинетки и скутери, а дори и автомобили, не рядко са обект на кражби или вандалски прояви. Инсталирайки качествена система за видеонаблюдение във вашия гараж, ще гарантирате в много голяма степен неприкосновеността на ценното си имущество.

Вграденото осветление е задължителна екстра, когато подбирате видеонаблюдение за гаража

Добре е за охраната на гаража да се спрете на модели камери, които разполагат с вградено осветление. Набезите на крадците са най-чести през тъмната част на денонощието. За да сте сигурни, че вашата система за видеонаблюдение ще работи добре и ще е ефективна дори по тъмно, задължително е камерата да разполага с вградено осветление за през нощта. Така изображението ще е по-качествено и лицата на него – разпознаваеми, дори камерата да работи в черно-бял режим, за да пести енергия.

Разположете външно видеонаблюдение пред вратата на гаража

Често крадците предварително наблюдават и подробно обследват обекта, който са си набелязали. Те искат предварително да знаят навиците на жертвата си, за да са сигурни, че набегът, който са планирали ще има успех и действията им ще са безпрепятствени. Поради тази причина е добре вие да сте подготвени, за да противодействате адекватно. Разполагайки камера за видеонаблюдение пред вратата на гаража, ще имате поглед към всички, които преминават покрай него. Така ще можете да забележите навреме съмнително присъствие в близост и да алармирате органите на реда преди да е станало късно. Когато смятате да инсталирате външна камера за видеонаблюдение, важно е да подберете модел, устойчив на дъжд, слънце и променливи температури.

Осигурете си видеонаблюдение за гаража с достатъчно широк обхват

Ако сте решили да поставите външна камера за видеонаблюдение на гаража, най-добре е да се спрете на модел, който притежава опция за въртене до 360 градуса. Тази възможност ще ви осигури поглед върху случващото се на по-голям периметър. Видеонаблюдение с по-широк обхват е за предпочитане ако в близост до гаража си имате доста дървета и храсти, зад които човек с престъпни намерения би могъл лесно да се скрие, за да издебне най-подходящия момент да атакува.

Предвидете насочено видеонаблюдение и към сервизните врати за достъп до гаража

Често крадците предпочитат да използват за достъп не главните, а странични и скрити входове, които понякога поради разсеяност и несъобразителност е възможно да останат отключени. Добре е да разполагате и с камера за видеонаблюдение насочена към страничната врата, за да сте сигурни, че сте обезпечили максимално сигурността на вашия гараж.

Бъдете внимателни и бдителни, за да минимизирате възможността за кражби във вашия гараж. Инсталирането на качествено видеонаблюдение със сигурност ще ви е от полза, за да запазите ценното си имущество непокътнато и да си спестите много грижи и неприятности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *