Облекчаване на болки във врата

Облекчаване на болки във врата

Почти всеки е изпитвал силна болка във врата. За това не е необходимо да претърпите инцидент или да имате някакво сериозно заболяване. Неправилна организация на работното място, заседналия начин на живот или обратно, твърде висока физическа активност – това са обичайните неща, заради които все по-често хората се оплакват с познатата фраза „боли ме врата и главата“. Най-добрият вариант е да й противодействате, тоест да намерите правилния начин за облекчение на болки във врата, преди да е станало твърде късно.

Вратът ме боли, какво да правя?

Облекчение на болки във врата може да постигнете и без лекарства:

  • Опитайте с прости упражнения като огъване на врата и разтягане.
  • За възпалението или сковаността ще помогнат топли и студени компреси.
  • Смяната на възглавницата или матрака също е от значение и е в състояние да накара болката да утихне.
  • Важно е също и да поддържате правилна стойка.

Облекчаване на болки във врата със специални уреди

Охлаждаща масажна топка

С нея може да масажирате основата на черепа в различни посоки. Ако попаднете на зона с уплътнение, натиснете топката по-силно върху мястото и задръжте 20-30 секунди, след това освободете и продължете да масажирате.

Резултати: с охлаждащата масажна топка ще възстановите подвижността на врата и ще помогнете на напрегнатите мускули да се отпуснат.

Масажор за врат и рамене

Този масажор  с пухкаво покритие перфектно приляга към контурите на врата и главата и осигурява нежни и много ефективни вибрации за проблемните зони. Снабден е с лесен за употреба, вграден контролен панел за включване и изключване.

Възглавница за Шиацу масаж

С този чудесен уред също бихте могли да масажирате зоните, в които усещате болка и така постепенно да я неутрализирате. Възглавницата е много компактна и лесно може да бъде нагласена точно както желаете. Двата масажиращи диска ще ви осигурят облекчението, от което се нуждаете.

За още полезни идеи за облекчаване на болки във врата, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *