Как да успокоим котка

Как да успокоим котка

Както всички живи същества, котките също изпитват стрес и нервно напрежение.

Има много причини за това, както и, за щастие, достатъчно възможности за решаване на проблема. Всеки собственик на такъв домашен любимец трябва да е наясно с начините за успокояване на котка – било то с импровизирани средства или с помощ от професионалист.

Почти всички причини за нервна възбуда, страх или паника при котките са свързани с факта, че животното не знае как да реагира на променените условия и се чувства неудобно в тях, без да вижда изход от ситуацията.

Купи котешки играчки

И така, ето как да успокоим котка с помощта на специални аксесоари.

Ако скоро сте си взели коте у дома, нормално е в първите няколко дни то да се чувства стресирано и дори да реагира агресивно. В този случай най-добрият подход е да оставите животното да се скрие на подходящо място и да изчакате докато то само се успокои и излезе, за да потърси храна и вода от вас.

След като това се случи, е хубаво да сте подсигурили достатъчно котешки забавления за вашия любимец – например, занимателен тунел за котки с прикрепени играчки, в който мъркащият приятел ще си играе с часове, котешка чесалка или драскалка за котки.

Още един добър отговор на въпроса „Как да успокоим котката?“ е да й предложите кътче за отдих, което да си е само нейно. Предвид, че тези животни много обичат да се катерят и да наблюдават света от високо, чудесна идея е специалното котешко легло за прозорец, което се окачва лесно и не заема много място. За сметка на това котката ви ще се влюби в него и ще го ползва редовно.

Как да успокоим разгонена котка?

Ако котката е вече разгонена, това означава, че е късно за всякакви медикаменти, които евентуално са могли да потиснат разгонването. Но не съжалявайте, защото всички те са вредни за организма й. Най-сигурният начин за предотвратяване на разгонването е кастрацията.

Все пак, за краткотраен ефект, можете да изпробвате действието на някои от най-новите препарати за успокояване на домашни любимци в моменти на стрес и превъзбуда, които са на растителна основа и не могат да навредят на животните.

Ако искате да разгледате интересни предложения за котешки аксесоари за забавление, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *