Детоксикация на организма в домашни условия

Детоксикация на организма в домашни условия

Детоксикацията е един от най-ефективните начини за възстановяване на тялото. Натрупаните токсини имат изключително негативен ефект върху функционирането на всички системи на организма. Всеки ден, заедно с въздуха, водата и храната, в него навлизат нови примеси, които се отлагат, тровят го и постепенно разрушават здравето ни.  Затова е от съществено значение редовната детоксикация на тялото.

Естественото прочистване е твърде бавно и зависи от скоростта, с която тялото се „замърсява“. Всеки ден приемаме консерванти, оцветители, захари и други химически съставки, а като прибавим към това и нездравословната диета, пушенето, алкохола – картинката изобщо не е розова.

Ето и няколко много лесни начина за детоксикация на организма в домашни условия.

Купи детокс пластири

Детоксикация на организма с вода

Консумацията на около 2 литра минерална вода на ден допринася за детоксикация на кожата, както и попълва дефицита на различни минерали и премахва ненужните вещества от тялото. Човек губи течности при дишане, уриниране или изпотяване. Затова е важно да пиете достатъчно вода, за да може тялото да функционира правилно.

Детоксикация с плодове и зеленчуци

Диетата трябва да бъде подсилена с плодове и зеленчуци, както и с ниско преработени храни. Не забравяйте за фибрите. Те са важен компонент, който поддържа функцията на червата, спомага за детоксикация на кръвта и ускорява метаболизма, така че тялото да се отърве по-бързо от замърсителите.

Пречистване на организма със зелен чай

Зеленият чай регулира много добре храносмилането, а също така влияе значително на черния дроб, ускорявайки метаболизма му. Напитката съдържа полифеноли, които елиминират свободните радикали, предпазвайки организма от появата на рак или заболявания, свързани със сърдечно-съдовата система. Също така повишава и метаболизма, което е от съществено значение за прочистването на организма.

Пречистване на организма с цвекло

Този зеленчук е чудесен за детоксикация на черния дроб. Той съдържа пигменти, наречени беталаини, които могат да помогнат за намаляване на хроничното възпаление и възстановяване на чернодробните клетки чрез мощните си антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Цвеклото също съдържа бетаин и пектин, които съдействат на клетките на черния дроб да изхвърлят токсините.

Има още много начини за изкарване на токсините от организма, например тези пластири за детоксикацияТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *