Как се точи нож

как се точи нож

Всяка домакиня е наясно, че без перфектно наточен нож приготвянето на храната се превръща в едно досадно задължение. Както и че острият нож е пръв помощник при приготвянето на всякакви кулинарни вкусотии – много по-удобен, по-бърз и по-безопасен за работа.

Как се точи нож?

Правилното точене на нож обаче не е толкова проста работа, тъй като за доброто наточване се изисква висококачествен инструмент и, разбира се, доста търпение. Нека да научим как е най-добре да заточите ножовете у дома и какви инструменти ще ви помогнат.

купете точило тук

Как се точи нож с точило?

В наши дни пазарът предлага много инструменти за точене на ножове, като всеки един от тях си има своите индивидуални характеристики и предимства.

Професионални точила за ножове 

Една добра възможност за точене на нож е използването на професионален, иновативен уред професионално точило за ножове, с който ножът е наточен отлично само за секунди. Същевременно точилото работи с всякакви видове остриета и е изработено от здрави и устойчиви материали. Необходимо е едно-единствено движение и вашите ножове ще блеснат като нови.

Механични точила за ножове 

Механичните точила за ножове се ползват главно за наточване на домакински ножове и ножици. Техните предимства са значително по-ниската пазарна цена и голямата лекота на използване. Пример за такъв уред за точене на ножове е Точило за ножове с вакуумна стойка Edge of Glory.

Електрически точила за ножове 

Електрическите точила напоследък стават все по-търсени. За разлика от механичните си „събратя“ те автоматично определят оптималния ъгъл на заточване и могат да се използват както за прави, така и за вълнообразни остриета, ножици и отвертки. Електрическото острие поддържа ножовете в отлично състояние в продължение на много години. Преди доста време такива устройства се ползваха единствено в реномирани ресторанти, но днес са достъпни за всички, така че, не пропускайте да се възползвате. Много комфортно за работа и с отлични характеристики е например Електрическо точило за ножове Swifty Sharp.

Още много полезни идеи и аксесоари за дома може да намерите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *