Разнообразните дървени пъзели – перфектният коледен подарък за деца

дървени пъзели

Очакваме Коледа с нетърпение – не само децата, но и ние, възрастните. Това е време за смирение, топлина, домашен уют и специална атмосфера у дома и, разбира се, коледни подаръци.

Ако все още не сте избрали как да зарадвате детето си или други малчугани, деца на ваши близки и роднини, ще ви дадем една много добра идея за коледен подарък за дете – чудесните дървени пъзели.

купи подарък тук

Защо дървените пъзели са перфектният коледен подарък за деца

Намалява нивата на стрес

Педагози и психолози едновременно препоръчват играта с пъзели като една от най-подходящата за деца игри. Сортирането и подреждането на отделните фрагменти, изисква концентрация и търпение, а и в същото време въздейства много релаксиращо. Докато се забавлява с тези невероятни детски играчки, вашето дете неусетно ще придобие по-голяма устойчивост към да се стресови ситуации, а и ще се чувства много по-спокойно и уравновесено.

Играта с дървени пъзели подобрява уменията за социализация

Един дървен пъзел ще се превърне не само в чудесен коледен подарък, но и в интересно занимание навсякъде – с приятели, у дома с мама, татко, братчето или сестричето, на гости, на парти. Съвместната игра с пъзели е ефективен начин за укрепване на отношенията с приятелите и семейството.

Подобрява умствените способности

Пъзелите са невероятно полезни за мозъка, защото стимулират създаването на нови невронни връзки, което от своя страна подобрява паметта, вниманието, скоростта на реакция, способността за бързо учене и качеството на живот като цяло. Доказано е, че играта на пъзели не само повишава коефициента на интелигентност, но също така помага да се предотврати развитието на някои нервни заболявания.

Образователен ефект

С помощта на разнообразните дървени пъзели всяко дете ще се научи лесно да брои, да разпознава цветовете, животните, ще придобие с лекота нови знания и ще научи повече за света около себе си.

Можете да разгледате и другите наши предложения за коледен подарък, не само за деца, но и за всеки един член от вашето семейство, приятели или колеги, ако кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *