Ортопедичен матрак – какво представлява и при какви заболявания помага

ортопедичен матрак

Защо все повече хора, търсейки оптималното решение за здравословен сън, се спират на така наречения ортопедичен матрак? Какво представлява той и кога се превръща в първостепенна необходимост?

Какво представлява ортопедичният матрак?

Ортопедичният матрак, познат още като анатомичен, осигурява правилното положение на гръбначния стълб по време на сън. Това е причината той да се препоръчва на хора, които страдат от заболявания на опорно-двигателния апарат, на тези, които активно се занимават със спорт и за всички, които се възстановяват в следоперативен период.

купи матрак тук

Видове

Съществуват различни видове ортопедични матраци, като разликите между тях са предимно в степента на твърдост. Условно можем да ги разделим на три групи – ортопедичен матрак с ниска, средна или висока твърдост.

Също така, в сравнение с конвенционалните модели, повърхността на всеки ортопедичен матрак е плътна и еластична, което гарантира еднаква опора за всички области на тялото.

Твърди ортопедични матраци – при какви заболявания се препоръчват?

Твърдите модели най-често са с пълнеж уплътнена полиуретанова пяна, струтофибър и кокосови влакна. Оказва се, че това е идеалният матрак за хора с  остеохондроза, както и за пациенти с болни и увредени прешлени, защото подсигурява най-правилното положение на гръбначния стълб по време на сън.

Ортопедичен матрак от мемори пяна – струва ли си да заложим на него и защо?

Много популярни сега са матраците, изработени от мемори пяна, които разполагат с ортопедично ядно. Редица водещи производители залагат на производството точно на такива модели, които имат свойството да разпределят тежестта равномерно – пропорционално по цялата повърхност. Така се осигурява пълно отпускане на мускулатурата, като се гарантира пълноценен и здравословен сън.

За да изберете най-подходящия за вас модел, може да разгледате различните ортопедични матраци и да се информирате подробно за конкретните предимства на всеки един от тях.

А ако искате да откриете още много интересни идеи, както за подарък за любим човек, така и за осигуряване комфорта на вас и вашето семейство, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *