Как да спрем косопада

как да спрем косопада

Не винаги останалите по четката или гребена косми след всяко сресване означават проблем с косопада. Според специалистите, ако опадалите косми са равни на броя на годините ви, тогава всичко е наред и няма повод за притеснения. Но когато броят им е по-голям, може би имате здравословен проблем.

Ето три от най-често срещаните причини за косопад:

купи уред тук

Телогенна алопеция

Телогенната загуба на коса е само временно състояние. Може да се появи след бременност, операция, драматична загуба на тегло или тежък стрес. Косопадът в този случай е цикличен и най-често се нормализира от само себе си, но може да премине и в хроничен.

Странични ефекти от лекарства

Някои лекарства, например такива за кръвно налягане, псориазис, за понижаване на холестерола, антиконвулсанти и други водят до поява на косопад. Проблемът се изостря около три месеца от на началото на приема.

Проблеми с щитовидната жлеза

От щитовидната жлеза зависи скоростта на метаболизма, и следователно растежа на косата, кожата и ноктите. Много често косопадът е следствие от нарушена функция на тази жлеза.

Как да спрем косопада – ефективен и здравословен начин за спиране на косопад

Освен, че е нужно да предприемете лечение, добре е да стимулирате сгъстяването на косата и с други средства. За това ще ви помогне лазерната четка против косопад. Тя ефективно стимулира растежа на косата, повишава плътността на косата и укрепва корените.

Ползите от този прекрасен уред са няколко:

  • Масаж на главата
  • Лазерна експозиция (термичен ефект)
  • Косата става гладка, блестяща и по-лесна за манипулации

Използването на лазерната четка против косопад е съвсем лесно – просто трябва бавно да разресвате косата си по дължина и това е всичко. Четката вибрира и масажира главата, доставяйки много приятни усещане. Трайният ефект за спиране на косопада идва постепенно, но още след първото използване ще забележите, че косата ви изглежда видимо по-обемна и по-красива. С течение на времето косопадът ще намалява все по-вече и повече, докато напълно спре.

Ако желаете да намерите още много полезни уреди за здраве и красота, разгледайте нашите предложения ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *