7 съвета как да изберете правилните дънки

7 съвета как да изберете правилните дънки

Дънките са вечен елемент от гардероба. Те са небрежни, удобни и могат да се съчетаят безупречно с безброй тоалети. Въпреки това дънките често могат да се окажат и една от най-трудните за закупуване части от облеклото. Намирането на най-удобните дънки, които да пасват идеално на уникалната ви форма на тялото и да ви позволяват да се чувствате уверени, може да се окаже труден и обезкуражаващ подвиг.

За щастие има няколко начина да улесните процеса на пазаруване на дънки. Продължавайте да четете, за да разберете как да изберете подходящите за вас дънки, така че да оставите зад гърба си разочарованието от неуспешните обиколки по магазините и да се чувствате чудесно в дънките си без усилие.

 

1.Не се доверявайте на тенденциите

Дънките с висока талия може и да са най-голямата модна тенденция в момента, когато става въпрос за дънки, но това не означава непременно, че това са дънките, които трябва да си купите. Това, че даден стил дънки е модерен в момента, не означава, че той ще е по-подходящ за вашето тяло.

Някои жени изглеждат страхотно в модерни дънки, докато други просто не. Не разчитайте на моментната мимолетна модна тенденция, за да определите какъв чифт дънки трябва да си купите. Вместо това игнорирайте тенденциите и изберете дънките, които изглеждат добре на ВАС, а не тези, които виждате върху моделите в списанията.

 

 

  1. Помнете, че дънките се разтягат

 

Когато за първи път пробвате чифт дънки в магазина, те може да ви се сторят леко тесни и неудобни, което естествено може да ви изкуши да си купите по-голям размер.

Въпреки това увеличаването на размера, когато новият чифт дънки ви се струва неудобно тесен в пробната, невинаги е най-добрият избор. След като вземете дънките вкъщи и ги носите през целия ден, те ще се разтегнат и вероятно ще станат непривлекателно торбести. Изберете малко по-тесните дънки и се доверете, че те ще се разтегнат, за да паснат на кожата ви.

 

  1. Намерете подходящия

Има един прост трик за намиране на дънки с колан, който да ви пасва идеално и да не ви притеснява с прекалено свободна или прекалено тясна талия, след като купите дънките.

 

Никога не трябва да можете да вкарате цялата си ръка в задната част на колана на дънките. Ако можете да го направите, това означава, че коланът е твърде хлабав и може да изглежда торбест или да направи талията ви по-широка. Въпреки това трябва да можете да вкарате един или два пръста в задната част на колана без затруднение. Ако не можете, коланът е твърде стегнат и вероятно ще ви е неудобен и ще притиска талията и корема ви по непривлекателен начин.

 

  1. Помислете за разкрача

Областта на разкрача на дънките се разтяга също като останалата част от дънковия плат. Когато купувате чифт дънки за първи път, никога не трябва да можете лесно да хванете свободния плат в областта на разкрача.

Когато купувате чифт дънки за първи път, областта на разкрача на дънките трябва да приляга плътно и плътно към кожата ви; след известно време носене на дънките тя ще се разтегне и ще стане по-удобна. Ако платът в тази област не прилепва към кожата ви и вместо това виси надолу между краката ви, не трябва да купувате дънките.

 

  1. Опитайте се да придадете допълнителен ефект, за да придадете форма

Големият проблем на много жени при покупката на дънки е чувството, че тялото им изглежда безформено и плоско в дънките. Ако имате фигура, която няма много извивки, за да могат дънките ви да паснат, опитайте се да си купите чифт дънки с допълнителни извивки, за да създадете илюзията за по-стройна фигура, която да запълва по-добре дънките ви.

Търсете чифт дънки, които включват допълнителни ципове, копчета, шевове, рисунки по джобовете или други излишни допълнения. Въпреки че тези допълнения не допринасят за прилягането или функцията на дънките, те добавят интерес и текстура към дънките и могат да ви помогнат да изглеждате по-стройни.

 

  1. Опитайте да подгънете

Ако сте ниски или сте на пазара за скъсени дънки, може да срещнете много чифтове дънки, които смятате, че не ви отиват, защото не са с подходящата дължина.

Дънките, които падат твърде ниско на глезените ви, не са основателна причина да не купувате панталоните. Подгъването на дънките или професионалното им подгъване е напълно валиден вариант за специално приспособяване на дънките към дължината, която ви ласкае.

Искате да премахнете неприятностите и разочарованието от пазаруването на нов чифт дънки? Използвайте съветите в тази статия, за да научите как да изберете подходящите за вас дънки, а следващия път, когато се отправите към търговския център, имайте предвид тези съвети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *