5 Идеи за подаръци за деца

Очакват ви няколко часа забавление на детски рожден ден? Или просто сте решили съвсем спонтанно да направите подарък на собственото си дете? Няма значение какъв е поводът. Изненадите за деца обаче почти винаги могат да ни накарат да влезем в сериозна дилема – ще им хареса ли, заслужава ли си парите и изобщо трябва ли му това нещо на моето хлапе?

Обикновено изборът на детски подарък е свързан със самото дете и неговите лични желания и предпочитания. Когато обаче нямаме идея за тях или хлапето си има всичко, можем спокойно да се опрем на добрата стара златна класика. Или с други думи казано, вижте петте най-добри класически идеи за подаръци за деца, които винаги вършат работа и няма да ви принудят да търсите касовата бележка от покупката, за да връщате стоките в магазина…

Детски дрехи – защо пък не?

Ще кажете, че подобен тип подарък е добра идея само за по-големи деца, по възможност в деликатната тийн възраст. Само че това съвсем не е точно така. Истината е, че дрехи можете да подарите и на по-малки деца и пак ще имате гаранция за тяхната усмивка и задоволство. Въпросът в случая е какви детски дрехи да купите. Ето няколко чудесни идеи:

  • Дрехи с апликация с любим герой – Елза от Замръзналото кралство и Кунг Фу Панда са топ любимци на съвременните малчугани, затова и тениска или блуза с тях, със сигурност ще ги зарадва!
  • Детски дрехи за ски или бански, защото те означават, че скоро ще има ваканция и почивка вместо досадното ежедневие от градината.
  • Детски дрехи за карнавал или тържество с маски. Има страхотни костюми на принцеси, дракони и супергерои, които ще накара малчугана срещу вас да ви покаже най-голямата си усмивка!

Образователни играчки

Ако ще ходите на детски рожден ден и искате да направите подарък, който ще се хареса и на рожденика, и на родителите му, това е вашата перфектна идея. Старайте се обаче образователните игри, които избирате все пак да са интересни и за самите малчугани. Защото да подарите един обикновен буквар не е много оригинална идея!

Играчки за ролеви игри

За малките това са много харесвани идеи за забавление. Вариантите днес са много – от популярните детски дървени кухни до комплекти за доктор, полицай, пожарникар, гримьорка и какви ли още не професии. Хубавото на тези играчки е, че развиват въображението и повдигат важни теми, които да обсъждат с родителите си.

Детски конструктори

Ако се чудите защо толкова ги харесваме, то е, защото този вид играчки са идеални и за момичетата, и за момчетата. Без значение дали ще заложите на популярната марка Lego, или на друга, по-неизвестна, но и по-бюджетна, конструкторите са отличен начин да накарате детето да се забавлява часове наред, без дори да се сети за телевизия, каква пакост да направи и да ви обяснява колко много иска да му обърнете внимание точно сега, докато вие чистите, готвите и се опитвате да си довършите задачите от днешния хоум офис работен ден.

Книгата – най-хубавият подарък на света, включително и за деца

Не, съвсем не е уместно да включваме книгата в образователните идеи за подарък. Защото бихме искали книгите и четенето да не се разбират като нещо задължително и важно, защото са полезни. Време е да възпитаме децата, че книгите са един нов вълшебен свят, в който е много приятно и интересно, а не място, което трябва да посещаваме, защото така са ни казали в училище. Да не говорим, че напоследък детските издателства са много активни и на пазара има страхотни предложения за детски книги с уникални истории и още по-уникални илюстрации.

А кои са вашите топ предложения за подаръци за деца? Не се колебайте да ни споделите!

Източник: Crazy Kids

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *