Цветови комбинации за баня

Заложете на вечни дуети – например комбинацията бяло + дърво …

Разгледайте доказани комбинации, които не излизат от мода. Бялото и дървото са такъв вечен дует. Белите плочки изглеждат чудесно в комбинация с дъски и паркет (също и в керамичния им вариант), както и с дървени мебели. Широката гама от нюанси на бялото, налични форми, както и вида на тяхната повърхност – от лъскава, през сатенена и матова – ви позволява да създадете оригинални аранжименти, които няма да ви омръзнат с години. Подобните на дърво плочки са много ефектни сами по себе си – и подобно на белите, те се предлагат в различни нюанси и формати. Следователно броят на комбинациите от бели плочки с плочки, подобни на дърво, е почти неограничен, което гарантира уникалността на определената подредба. Дуетът бяло с дърво също е отлична, неутрална основа, която ще ви позволи да освежите аранжировката с модни аксесоари толкова често, колкото ви е необходимо.

 

… или бяло + черно

Бялото и черното са друга “желязна” комбинация, която може да се намери в бани от различни времена и декорирана в различни естетически канони. Можете да създадете черно-бял интериор  в почти всеки стил – от минималистичен, през модерен, класически, дворцов, ретро, еко, до тавански стил. Пропорциите на бялото и черното, видът на използваните повърхности, формата на използваните мебели за баня и аксесоари, както и броят и естеството на декорациите ще бъдат от ключово значение. Обърнете специално внимание на структурните плочки – освен че са изключително привличащи вниманието, те са и практични – например, те не показват следи от варовик от капки (които са много по-видими на гладки бели плочки).

 

Бъдете умерени!

 

Минимализмът винаги е на мода, така че изберете само необходимия минимум. Спестяванията при избора на оборудване, цветове и аксесоари ще направят интериора просторен и универсален. Когато изберете прости мебели, фини цветове и дискретни декорации, можете да добавите декорации или кошници за пране по всяко време, като по този начин ще променяте характера на банята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *