Покупка на музикални инструменти: Кой инструмент да изберете

Ако искате да научите как да свирите на инструмент, но не знаете на кой, може да изберете от най-популярните. Например, китара или цигулка. По-лесно преносими са, отколкото пиано или барабанен комплект. Това, разбира се, е шега. Ако трябва да си говорим сериозно, пианото е кралят на музикалните инструменти. Неслучайно пианото се препоръчва за първоначално обучение по музика на деца.

Първото пиано е сглобено от италианския производител на клавесини Бартоломео Кристофори през 1709 г. Днес има няколко разновидности на този инструмент. Такива, които са с хоризонтални струни вътре в тялото – роял и четириъгълно пиано и пиана с вертикални струни вътре в тялото – пиано лира, пиано бюфет и други модификации.

Много е желателно първите стъпки в музикалното поприще да се правят под ръководството на учител. Първо, може да се нуждаете от съвет или услуги на професионалист, за да настроите вашия музикален инструмент.

Местоположение на нотите на клавиатурата на пианото

Това е още една причина, поради която първоначалното овладяване на музикален инструмент трябва да започне под личното наблюдение на учител. С цялото изобилие от музикални материали в Интернет ще ви бъде много трудно да се ориентирате.

Самоконтролът тук също е малко вероятно да помогне, тъй като начинаещият пианист не винаги възприема адекватно какво точно трябва да контролира. Освен това не всички видео уроци в YouTube, дори и много добре направените, обръщат необходимото внимание на разположението на ръцете. Или поне ви напомнят, че ръцете трябва да са приблизително в позицията, в която е удобно да се държи, но не и да стискат.

Ето защо най-добрият вариант за започване на обучение е урок на живо и лична комуникация с учител. Ако няма такива възможности, вариант е да се запишете за урок онлайн и предварително да инсталирате камерата така, че учителят да може ясно да следи как седите на инструмента, как държите ръцете си и т.н.

Източник: prosound.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *