История на камуфлажното облекло

История на камуфлажното облекло

Какво прави човека по-мъжествен? Мускули, ръце и камуфлаж. Може би за някои, петнистите дрехи са достатъчни, за да изглеждат по-впечатляващи. Всички знаят, че камуфлажът е измислен от военните. И така нека поговорим за най-мъжката тъкан на стил в света. Камуфлаж.

Историята на камуфлажа

На първо място, трябва да се отбележи, че задачата на камуфлажа е да направи човек по-малко забележим в определена област. За да направят това, военните дизайнери рисуват петна и други не сложни шарки върху тъканта, с цел сливане на войника с природата.

Идеята обаче е стара колкото света. Дори първобитният човек се е опитвал да бъде невидим. За да направи това, той намазвал лицето си с глина и слагал кожа от бизон на главата си, когато е искал да ловува. Въпреки това, камуфлажът не е негово дело. Затова ще оставим авторството именно на военните.

Първите експерименти с униформи започват по време на Първата световна война. Германската армия носела петнисти шлемове за камуфлаж, а руските войници боядисвали цялото си военно оборудване, така че врагът да не го забелязва от въздуха. През 1927 г. Червената армия създава Висше училище за военна маскировка, където представя първите камуфлажни костюми на военните. Но първата партита, както се казва не била много добре изработена. Следователно първият камуфлаж бил много несъвършен. Дизайнерите прикрепили парчета кафява пяна от каучук към светлозеления плат.  Парчетата от своя страна паднали от костюма по време на военни операции. Италианците пък излязоха с идеята да рисуват плат през 1929 година. Италианската идея обаче скоро бе подхваната от германците и в крайна сметка стана първата в тази област. Скоро германските камуфлажни костюми станаха най-популярните в света.

Най-добрият от всички беше камуфлажът Reichswehr-Splittermuster 31, създаден през 1932 година. Народът го нарича още “треска”. Трябва да кажем, че германците подхождали много отговорно към производството на камуфлажни тъкани. Дори измислили цяла поредица от рисунки за всеки тип терен.

Това е кратка история на камуфлажа и неговата поява.

В днешно време, този вид шарка остава много популярна след мъжете.

Ако търсите такъв вид работно облекло, ние ще ви помогнем.

В сайта ни ще намерите работен панталон и яке с камуфлажна шарка.

Моля, направете запитване на посочените номера.

Източник: rabotnioblekla.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *