Битумни керемиди: плюсове на това гъвкаво покритие

Битумни керемиди плюсове на това гъвкаво покритие

Популярността на гъвкавите битумни керемиди  уверено разчита на традиционните “три стълба” при ниско строителство. Със своята атрактивна цена, издръжливост на използваното покритие и изключително проста технология за монтаж те са изборът на мнозина. Важно предимсто на битумните керемиди е възможността, която предоставят  да се справите с покривката на покрива със собствените си ръце. За постигане на безупречен резултат от работата, единственото, което трябва да знаете е как битумните керемиди  се полагат върху конструкцията,за да се образува идеално покритие.

Специфичност на структурата на битумните керемиди

Гъвкавите  керемиди от този тип  са една от разновидностите на меките покриви, направени на принципа на рулонните материали. По отношение на техническата и технологична същност това е модифициран покривен материал, подобрен по отношение на здравина, естетика и износоустойчивост.

За удобство на стилизиране и формиране на ефектна визия, той е нарязан на елементи с къдрав външен ръб. Те се наричат битумни керемиди или само керемиди и се полагат по аналогия с дървените покриви следвайки принципа на „рибените люспи“.

При производството на гъвкави керемиди се използват същите технологии, както при производството на валцувани битумно-полимерни покривни настилки. В структурата му участват няколко важни слоя, които са:

–             Фибростъкло, което служи като основа на дадения покрив. Това е фибростъкло, което осигурява висока якост и устойчивост на химическа, атмосферна, механична, биологична агресия.

–             Битумно-полимерна обвивка. Тя се стопява отгоре и отдолу върху фибростъклото, образувайки директно структурата на материала и придавайки безупречна хидроизолационна защита. Окислен и допълнен с полимерни компоненти, битумът има практически нулева абсорбция на влага.

–             Външна минерална превръзка.

–             Обработката с гранулат от предната страна на покрива създава впечатление за скъпо покритие от естествен камък или мед. Втората му роля е да се предпази външната повърхност на материала от външен негативни влияния, които възникват по време на работа. Задната страна на битумните керемиди се поръсва с пясък или се покрива с полимерен филм, така че по време на транспортирането и съхранението им да не се наранят, съприкосновявайки помежду си. Преди полагане филмът или пясъкът се отстраняват, за да се придържат към основата, подготвена за покривното устройство.

Битумните керемиди са едно много добро решение за покривна настилка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *