Предупреждения, които да имате предвид, когато кандидатствате за кредит

Предупреждения, които да имате предвид, когато кандидатствате за кредит

Избягвайте хищни заемодатели. Получаването на заем и покупката на дом е плашещ, сложен процес – особено ако имате лош кредит! За съжаление някои заемодатели се опитват да се възползват от това. Не ставайте жертва на ипотечна измама. Никога не подписвайте никакъв договор, който не разбирате. Никога не подписвайте договор, защото заемодателят ви притиска да го направите. Никога не позволявайте да ви убеждават да лъжете относно заявлението за заем. Законните заемодатели с удоволствие ще ви помогнат да разберете напълно условията на заема – в края на краищата е в техен интерес да не уреждате задълженията. Хищни заемодатели ще се опитат да ви притиснат да прибързате с теглене на прекомерен заем, защото искат да извлекат колкото се може повече пари от вас – независимо дали сте го обмислили или не. Препоръчваме ви да се търсят тези здрави разумни предупредителни знаци, по които може да се ориентирате, че е възможно да става въпрос за измама:

Кредитори, които ви казват, че са вашият „единствен шанс“ да получите заем. Добрите кредитори ще ви позволят да купувате, дори ако имате лош кредит.

Кредиторите с молба да подпишете договор, който съдържа празни интервали (или невярна информация.) Ако тази информация бъде попълнена по-късно, може да продължите да бъдете обвързани от споразумението.

Кредитори, които ви казват, че те ви предпазват от имуществени недостатъци или измами с заеми. Не точно.

Кредиторите, които използват тактика за предлагане на оферти, когато сте под силно напрежение, за да направите например подобрения в дома и т.н.

Кредитори, които искат да ви заемат пари поради финансови затруднения, които имате, които са причинени от здравословни проблеми, проблеми с безработицата или дългове. А как ще ги връщате?

Къщи, които струват много повече от близките домове, въпреки че не са по-големи или по-хубави – изглежда съмнително, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *