Петна по стените и тавана

Петна по стените и тавана

Един вътрешен ремонт, към който много собственици на къщи не знаят как да подходят, е как да прикрият тъмно петно ​​върху мазилката на тавана. Разбира се, такова петно ​обикновено е резултат от някакъв вид изтичане на вода, независимо дали става дума за теч на покрив или от вана на втория етаж, от която е изтичала вода с месеци. Първата стъпка в грижата за такъв проблем е да се ремонтира самата вана. Добре е да се уверите, че поправяте навреме всичко, което причинява тези петна поначало.

След това можете да вземете латексова боя и да покриете с нея петното. Тя ще го замаскира за малко, но всъщност петното ​​в крайна сметка ще се върне обратно, така че това, което трябва да се направи, е да се блокира ​​с помощта на специален препарат замаскиране или премахване на петна.

За предпочитане е да използвате пръскачка, която е доста удобна, особено за окачен или текстуриран таван, защото ако започнете да боядисвате с четката, част от мазилката неминуемо ще започне да пада.

Това, което следва да направите, е да разклатите пръскачката с боя наистина добре и да нанесете тънък слой върху петната. Ако изразходвате твърде много боя, ще започне да капе или направо да тече. След това, оставете боята да изсъхне и вижте дали имате нужда от втори слой.

В някои случаи цветът може да не съвпада напълно и ще трябва да пребоядисвате наново целия таван. Все пак, по един или друг начин, таванът ще изглежда много по-добре, отколкото преди.

Наистина има случаи, в които потната избиват през замазката и дори шпакловката. Изпитан метод, който е много ефективен е да се използва намазване с лепило Ц-200. Нанасянето на 2-3 слоя, дори и неразредено помага при много упорити петна.

Друг изпробван начин е с блажна боя и след като изсъхне напълно, може да минете отгоре с латекс. От значение е преди да боядисвате с блажна боя да минете няколко пъти зоната с препарат против мухъл.

Друг ефективен начин е боядисвнето с обикновена бяла боя за дърво или метал или използването на емайллак. Тъй като може да има голямо разминаване в тона на белия цвят, е добре да боядисате целия таван.

Преди да стигнете до боядисване, старателно почистете петното с белина или хлорна вар, за да се унищощи причината за него. Те може да играят ролята на препарата против мухъл и плесен и като почистите добре зоната на петното два пъти, изчакайте добре мястото да изсъхне и чак след това нанесесте боята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *