Бебешки и детски дрехи за сън

Бебешки и детски дрехи за сън

Пижамата е много важна за бебето и детето. Рядко едно дете спи спокойно през цялата нощ, ако е с неподходящи дрехи за сън. Много често се случва майката да слага бебето в леглото и на сутринта, то да бъде цялото открито или пък другата крайност да бъде измръзнало. Важно е да изберем подходящо облекло за детето, за да има един спокоен и релаксиращ сън.

Какво не трябва да купувате?

При детската пижама, разбира се, не става въпрос за модели, изработени от сатен и коприна. Трябват ни само естествени, меки материи, например памук. Не купувайте модели с много закопчалки или украшения. Меката, естествена, хигроскопична и дишаща материя е добре за тялото на бебето и детето. Дантела може да има само за да украси продукта на места, където няма да докосне кожата особено при бебето. Същото важи и за всички видове апликации и бродерии. Ако имате момиче е важно да не купувате дълга нощница за сън. Колкото и да иска малката принцеса нощница до краката, трябва да се има предвид, че ще й е неудобно да спи в подобен тоалет. Бебето пък просто да се заплита в подгъва на дългата си красива нощница.

Какъв избор на пижама да направим спрямо размера, на вашето мъниче?

По размер пижамите за деца трябва да са малко по-големи от ръста на детето. Но прекалено големите пижами също няма да бъдат удобни – то ще се подхлъзне и пижамата ще се извърта, когато детето иска да се обърне насън. А твърде малките ще притискат  тялото и ще попречат на детето да се обърне по време на сън и да се наслади на един спокоен сън.

Какви са подходящите нощните дрехи за сън при бебетата и децата?

Определено пижамата не е необходима за новородено и прохождащо дете. За него са подходящи най-вече гащеризоните. Кройката им не трябва да има никакви закопчалки, с изключение на няколко копчета отдолу, така че да можете да смените памперса, без да събличате детето.

При по-големите деца е по-добре да изберете пижама, направена под формата на костюм от две части –  панталон и блуза или тениска. В гардероба на всяко дете трябва да има няколко различни спални комплекта. Топлите пижами за деца ще ви бъдат полезни през студения сезон, докато по-леките модели ще ви бъдат полезни през хладните летни нощи.

Източник:  fashion-zona.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *