Кои играчки са подходящи за деца до 3-годишна възраст

Кои играчки са подходящи за деца до 3-годишна възраст

Подходящи играчки за деца до 5 месеца

Дрънкалките са чудесен вариант. Те са ярки и разнообразни, излъчват звуци, като цяло по всякакъв начин привличат детето, провокират го  да ги манипулира и изучава, а това развива основните двигателни умения.

Подходящи играчки за деца от 5 месеца до 1 година

В този период можете да купите разнообразни кубчета, гъби, топки, като цяло всичко, което може да се хване и хвърли, тъй като това е основната нужда на бебето през този период. Опитайте се да изберете модели, изработени от различни материали, така че, детето да започне да прави разлика между тях. След като навърши 10 месеца, само хващането и хвърлянето вече не е толкова интересно за бебето, а то иска да разглоби нещо или да го счупи. За да задоволите тази потребност, най-добре е да използвате играчки, които са много приятни и лесни за разглобяване, за предпочитане – изработени от дърво.

Кубчетата също трябва да присъстват в арсенала от играчки, при това те идват в очарователно разнообразие от цветове, размери и форми. Не бива обаче да са твърде тежки, за да може детето да ги хвърля удобно. Например, мама или татко могат да построят структура от кубчета, детето да я разруши и всички да се забавляват.

Подходящи играчки за деца от 1-3 години

През този период е много важно развитието на координацията на движенията на детето. Тогава то се научава да ходи, а също така развива фините си двигателни умения. За това най-подходящи са дъските с инкрустации, проектирани според препоръката на Мария Монтесори. Играта с  пирамиди също може да помогне много на детето да развие пространственото си мислене, както и да дефинира понятията повече и  по-малко. Освен развитието на двигателните умения, логиката и пространственото мислене, детето на тази възраст трябва да развие и слуха си. За тази цел бихте могли да осигурите свирки, барабани и други играчки от този род.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *