Аксесоари в стаята на детето: Каква е тяхната роля и как да ги изберем

аксесоари в стаята на детето

Едно от най-специалните жилищни помещения е стаята на детето. Нейното обзавеждане и декорация се подчиняват на специфични правила и затова си има сериозна причина. На първо място – повишените изисквания за безопасност. Остри ъгли, недостатъчно надеждни материали на изработка на мебелите, както и какъвто и да било намек за дискомфорт са нежелателни и трябва да се избягват с всички сили.

купи аксесоари тук

Същевременно декорацията следва да бъде ярка и позитивна. Ако тази препоръка се пренебрегне, просто детето няма да се чувства комфортно в собствения си свят, а това ще доведе до сериозни психологически негативи.

Аксесоари в стаята на детето – ролята на декоративните елементи в детската стая

Освен конвенционалната си роля, декорациите в детската стая изпълняват и друга функция – образователна. Дизайнери и психолози работят непрестанно в тази област, стремейки се да предложат все по-креативни и впечатляващи декоративни предмети за това помещение, които от една страна да бъдат абсолютно функционални, а от друга – да предложат на детето нещо повече. Да го забавляват, да го вдъхновяват и неусетно да го учат.

Декоративна закачалка за дрехи

Както винаги сме казвали, тайната се крие в детайлите. Глобалната картина е едно, но когато става дума за нещо толкова крехко като детската душа, всяка една подробност е от съществено значение. Например, една прекрасна декоративна закачалка за дрехи, във формата на животни. Отваряйки своето гардеробче, детето ви може да срещне забавното лице на някой свой любим анимационен герой или просто на харесвано от него животно. Съприкосновението с приказния свят ще донесе на малкия човек много радост и ще му даде повод да мечтае и твори. Тук можете да видите две страхотни предложения –  Закачалка за дрехи Лъвче и Закачалка за дрехи Коте.

Това се отнася и до всеки един друг детайл в обстановката на детската стая. Затова и цветовете там са по-ярки и по-наситени, а формите на мебелите – специално подбрани. Всяко едно нещо трябва да насърчава физическото и психологическо развитие на малчуганите и да ги кара да се чувстват по-щастливи и сигурни в своя собствен свят.

Ако искате да разгледате още интересни идеи за подаръци и декоративни аксесоари в стаята на детето и дома, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *