Как да повишим имунитета си

как да повишим имунитета

Имунитетът е способността на човешкия организъм да се бори с въздействието на различни бактерии, вируси и други, като ги идентифицира в тялото и унищожава. Доста са факторите, оказващи влияние върху правилното функциониране на имунната система,  но главните са  начинът ни на живот, правилната диета и вниманието към личната хигиена. Предлагаме ви няколко съвета, които ще помогнат за бързото повишаване на имунитета ви, осигурявайки на вашето тяло надеждна защита срещу различни заболявания.

Как да повишим имунитета си?

купи сапун тук

Спете повече

Зрелият организъм се нуждае от около 7-9 часа сън, а децата от около 10-13 часа. Ако човек не си доспива редовно, това неминуемо ще доведе до снижаване на неговия имунитет, с минимум 30%. Научните изследвания са доказали категорично, че дори частичното лишаване от сън е способно да намали честотата на имунните отговори и числеността на естествените клетки-убийци в тялото.  В следствие на това се получават необратими последствия, дори и ако редовно приемаме имуностимуланти. Ако спите редовно под 7 часа дневно, устойчивостта на организма ви към настинки, бактериални и вирусни заболявания намалява. Така се повишава риска да се разболеете, при това цели три пъти!

Хранете се правилно

Съществуват редица храни, полезни за имунната система, които имат положителен ефект върху защитните механизми на тялото. Сред тях са тези, които са богати на Бета каротин, селен, цинк и други. За да повишите имунитета си, наблегнете на немазните храни, плодовете, зеленчуците, чесъна.

Как да повишим имунитета – алтернативни начини

Съществуват и алтернативни начини, с които също можете да повишите имунитета си. Един от тях е чудесният турмалинов сапун, който съдържа турмалинови кристали, активиращи полезните му свойства. Чрез редовната употреба на турмалинов сапун, не само ще укрепите защитните сили на организма, но и ще подобрите външният вид на кожата си. Той намалява признаците на акне, способства за бързо заличаване на белези, подобрява способността на кожата да усвоява полезните вещества и дори оказва изглаждащ ефект върху наличните ранни бръчки. С него кожата е детоксикирана, а най-важното е, че ефектът е дълготраен.

За други интересни идеи и идеи за подаръци, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *