Как да охладим лаптоп

Как да охладим лаптоп

Всеки лаптоп, когато се работи по-дълго с него, започва да загрява. Особено често това се случва през летните месеци, когато температурите са критично високи. Прегряване се наблюдава и при включване на някои от новите компютърни игри. Ситуацията е много неприятна, особено когато лаптопът започне да се изключва сам.

Програма за охлаждане на лаптоп

За определяне на оптималната температура на устройството се използват специални програми. Ако имате съмнения, че устройството ви прегрява, програма за охлаждане на лаптоп ще ви покаже данните от измерванията на температурния сензор.

Купи охладител

Ето и кои са най-явните признаци, че е трябва веднага да направите нещо за охлаждане на вашия лаптоп:

  • прекалено силен шум от вентилатора
  • издухваният въздух е особено горещ
  • спонтанно изключване на лаптопа
  • горещ корпус

Как да охлаждаме лаптоп?

Устройства за охлаждане на лаптоп

Днес на пазара се предлагат много различни видове функционални охладители за лаптопи, които ще ви окажат помощ при намаляването на температурата на процесора. Такива устройства са доста евтини и достъпни за всеки. Например, практичния USB охладител за лаптоп с 3 неонови вентилатора, който ще ви гарантира, че няма да прекъснете принудително работата си, точно когато най-много бързате.

Отлично предложение е и компактната сгъваема маса за лаптоп с USB охладител и поставка за мишка, която е лесно преносима и можете да използвате навсякъде, където се намирате, дори по време на път, в хотела или друго място.

Още полезни идеи как да охладим лаптоп:

  • Можете да намалите температурата, като затворите неизползвани приложения чрез диспечера на задачите.
  • Понякога може да помогне и нещо съвсем простичко, като изключване на лаптопа за известно време, което ще му позволи да се охлади достатъчно, за да продължите безопасно работата си. Периодичното изключване при нагряване намалява шума от вентилатора и позволява на долната страна на лаптопа да се охлади.

Ако искате да разгледате още практични идеи за охлаждане на лаптоп, кликнете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *